HAKKIMIZDA

Doğa Koruma Merkezi - kısa adıyla DKM – 2004 yılından beri doğa koruma alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur.
 
Doğa Koruma Merkezi'nin amacı; bilimsel yaklaşımları temel alarak, biyolojik çeşitliliğin etkin şekilde korunmasını ve doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde yönetilmesini sağlamaktır.
 
Çalışmalarında 'koruma biyolojisi' disiplinini temel alan DKM, bu anlayışın yaygınlaşması için de çaba gösterir. Dolayısıyla, koruma çalışmalarının başarısı ve sürekliliği için kapasitenin artırılması DKM'nin öncelikleri arasındadır.
 
Doğanın ve çeşitliliğinin korunmasının ancak insanlar ve kurumların işbirliği ve ortak çabası ile gerçekleştirilebileceği fikriyle yola çıkan DKM, 2004 yılından beri ulusal ve uluslararası "ortaklar"ının desteği ile Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalarına devam etmektedir.
 
 
 

HABERLER

Dünya Çiftçiler Günü'nü Cihanbeyli Çiftçileriyle kutladık

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde Geleceğin Tarımı projesi kapsamında birlikte çalıştığımız Cihanbeyli çiftçileri ile beraberdik.

Doğa Koruma Merkezi, Coca-Cola Hayata Artı Vakfı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ortaklığında yürütülen Geleceğin Tarımı projesi Konya’nın Karapınar, Ilgın, Cihanbeyli, Güneysınır ve Sarayönü ilçelerinde devam ediyor.

Proje kapsamında işbirliği yaptığımız Cihanbeyli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Cihanbeyli Ziraat Odası’nın 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesi ile düzenlediği etkinlikte çiftçilerimiz ile bir araya geldik ve doğrudan ekim konusundaki deneyimlerini dinledik.

Çiftçilerimiz doğrudan ekimde bitki çıkışlarının oldukça iyi olduğunu, masraflarında da azalma olduğunu belirttiler. Normal ekimde tarlanın ekime hazırlanması için birkaç kez işleme yapılırken, doğrudan ekimde tarlaya bir kez girilerek ekim ve gübreleme yapılıyor. Bu yöntem sayesinde çiftçiler her ekim döneminde yüzlerce lira tasarruf sağlarken, suyun ve toprağın yapısının korunmasına ve tarımın geleceğine de katkıda bulunuyorlar.

Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Galip Yeşilyurt da, bu faydaları bizzat gözlemleyen çiftçilerin bu yönteme olan talebinin arttığını, proje kapsamında kendilerine hibe edilen 4 mibzerin bir süre sonra yeterli olmayacağını, bu sebeple köyleri ortak mibzer satın alınması konusunda teşvik ettiklerini belirtti. Yeşilyurt ayrıca doğrudan ekimde verim artışı sağlanması için her sene aynı bitki türünün ekilmemesi, rotasyon (münavebe) yapılması konusunda çiftçilere çağrıda bulundu ve bu konuda çiftçinin doğru bilgilendirilmesine ihtiyaç olduğunu belirtti.

ÇALIŞMALAR

YAYINLAR

BİZ KİMİZ

İLETİŞİM

Çiğdem Mahallesi 1594. Sokak No: 3 06530 Çankaya/Ankara
HARİTAYI AÇ

dkm@dkm.org.tr

0 312 287 81 44

0 312 286 68 20