HAKKIMIZDA

Doğa Koruma Merkezi - kısa adıyla DKM – 2004 yılından beri doğa koruma alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur.
 
Doğa Koruma Merkezi'nin amacı; bilimsel yaklaşımları temel alarak, biyolojik çeşitliliğin etkin şekilde korunmasını ve doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde yönetilmesini sağlamaktır.
 
Çalışmalarında 'koruma biyolojisi' disiplinini temel alan DKM, bu anlayışın yaygınlaşması için de çaba gösterir. Dolayısıyla, koruma çalışmalarının başarısı ve sürekliliği için kapasitenin artırılması DKM'nin öncelikleri arasındadır.
 
Doğanın ve çeşitliliğinin korunmasının ancak insanlar ve kurumların işbirliği ve ortak çabası ile gerçekleştirilebileceği fikriyle yola çıkan DKM, 2004 yılından beri ulusal ve uluslararası "ortaklar"ının desteği ile Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalarına devam etmektedir.
 
 
 

HABERLER

Doğa için Sanat Projesi Başladı!

Doğa Koruma Merkezi'nin İngiliz Yaban Hayatı Sanatçıları Topluluğu (SWLA) ile birlikte hazırladığı "Doğa için Sanat" projesi başladı.

Doğa için Sanat, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Program, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildi. Programın teknik uygulamasından Avrupa Birliği Bakanlığı sorumlu olup, Merkezi Finans ve İhale Birimi ise Programın sözleşme makamıdır.

İngiliz sanatçılar ve Türkiye'den görsel sanatlar öğrencilerini biraraya getirecek bu proje ile Türkiye'de "yaban hayatı sanatı"nın tanıtılması ve benimsenmesi amaçlanıyor.

Böylelikle sanat ve sanatçılar doğanın korunmasında aktif rol oynayacak ve aynı zamanda Türkiye'nin zengin biyolojik çeşitliliğinin tanıtılması için de yeni bir kanal oluşturulacak.

Köyceğiz'de, bu bölgeye endemik Sığla ormanları odağında gerçekleşecek "Sanat Haftası" ile başlayacak proje etkinlikleri, yaz boyunca sergiler ile devam edecek ve sonrasında bir kitap ve takvim yayınlanacak. 

Bu amaçla Nisan ayında SWLA üyesi Nik Pollard ile Köyceğiz'de bir araya gelerek "Sanat Haftası" etkinliğinin içeriğini ve mekanlarını belirlemek üzere bir arazi çalışması yaptık. Programın detayları, katılımcı çağrısı ve gelecek etkinler ile bilgiyi çok yakında bu sayfada bulabilirsiniz.

Eğer siz de doğayı ilham verici buluyorsanız, etkinliklerimizi ve duyurularımızı aşağıdaki adreslerden takip edebilirsiniz.

 

facebook.com/dogakorumamerkezi

facebook.com/dogaicinsanat

twitter.com/dogaicinsanat

instagram.com/dogaicinsanat

 

GÜNCELLEME:

12-17 Haziran 2016 tarihleri arasında Muğla Köyceğiz'de yapılacak sanat etkinliğimizin başvuru formu yayınlandı.

Bağlantıyı takip ederek proje, etkinlik ve katılımcılardan beklenenler konusunda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

 

Son başvuru: 22 Mayıs 2016, 23.59

Sonuçların açıklanması: 30 Mayıs 2016

ÇALIŞMALAR

YAYINLAR

BİZ KİMİZ

İLETİŞİM

Çiğdem Mahallesi 1594. Sokak No: 3 06530 Çankaya/Ankara
HARİTAYI AÇ

dkm@dkm.org.tr

0 312 287 81 44

0 312 286 68 20