HAKKIMIZDA

Doğa Koruma Merkezi - kısa adıyla DKM – 2004 yılından beri doğa koruma alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur.
 
Doğa Koruma Merkezi'nin amacı; bilimsel yaklaşımları temel alarak, biyolojik çeşitliliğin etkin şekilde korunmasını ve doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde yönetilmesini sağlamaktır.
 
Çalışmalarında 'koruma biyolojisi' disiplinini temel alan DKM, bu anlayışın yaygınlaşması için de çaba gösterir. Dolayısıyla, koruma çalışmalarının başarısı ve sürekliliği için kapasitenin artırılması DKM'nin öncelikleri arasındadır.
 
Doğanın ve çeşitliliğinin korunmasının ancak insanlar ve kurumların işbirliği ve ortak çabası ile gerçekleştirilebileceği fikriyle yola çıkan DKM, 2004 yılından beri ulusal ve uluslararası "ortaklar"ının desteği ile Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalarına devam etmektedir.
 
 
 

HABERLER

Temiz Akdeniz hedefi için yola çıkan Kollekt Uygulaması Kemer Alacasu Koyu’nda ziyaretçilere tanıtıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katkılarıyla ve Sıfır Atık politikası ile uyumlu olarak Doğa Koruma Merkezi Vakfı (DKM)ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen ve Coca-Cola Vakfı tarafından desteklenen TEMİZ AKDENİZ – Toplum Tabanlı Geri Dönüşüm Projesi, 17-18 Ağustos 2019 tarihlerinde Kemer ilçesine bağlı Alacasu Koyu’nu ziyaret edenlere  tanıtıldı.

Kemer’in Alacasu Koyu’nda gerçekleştirilen etkinlikte projenin tanıtımının yanı sıra ziyaretçileresahildeki atıkların azaltılması ve oluşan atıkların uygun bir şekilde toplanmasına yönelik bilgilendirme yapıldı. Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile Doğa Koruma Merkezi (DKM) gönüllüleri işbirliğince yapılan bilgilendirme ve tanıtım etkinliğine, Kemer Belediyesi Başkan Vekili Emrah Ayhan ve Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici ve Belediye personeli de katıldı.

Kemer ilçesinin en çok ziyaret edilen koylarından biri olan Alacasu Koyu’nda iki gün boyunca 100’ün üzerinde ziyaretçi ile doğrudan görüşülerek, proje kapsamında hazırlanan ve Akdeniz’e ulaşan atıkları topluluklarının gücünü kullanarak azaltmayı hedefleyen Kollekt akıllı telefon uygulaması da tanıtıldı.

Koyda yapılan bilgilendirme çalışmaları ve yapılan birebir görüşmelerle yerli ve yabancı ziyaretçilerin uygulamaya aşinalık kazanması sağlandı. Doğada vakit geçirirken karşılaşılan atıkların toplulukların desteği ile sisteme kazandırılmasını hedefleyen akıllı telefon uygulaması Kollekt, yerli ve yabancı ziyaretçilerden olumlu geri bildirimler aldı.

Temiz Kemer Temiz Akdeniz teması ile iki gün boyunca gönüllü ekipler ziyaretçilere, tüketim tercihleri ve atık oluşumu arasındaki ilişkiyi ve atıkların uygun şekilde toplanması için vatandaşların çok önemli bir rolü olduğunu aktardı. Gönüllüler, Sıfır Atık Yönetmeliği’ne uygun olarak geri kazanılabilir atıklar için mavi renkte, diğer atıklar için koyu gri renkte çöp torbalarını hem alan içerisindeki tanıtım standında, hem de plaj ve ormanı içi kısımlarında alanı kullanan kişilere dağıttı.  Ziyaretçilere 200’ün üzerinde mavi ve gri torba dağıtılarak toplanan atıkların alanda bulunan uygun yerlere bırakılması için yönlendirmeler yapıldı.

Koyda yapılan bilgilendirme etkinliğinde, Kemer Belediyesi Başkan Vekili Emrah Ayhan ve Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici de vatandaşlarla doğrudan temas kurup projeyi ve yürütülen çalışmaları aktardı. Sahil bölümünde temizlik etkinliği de gerçekleştirildi.

Kollekt uygulamasını telefonunuza aşağıdaki linklerden uygun olanı tıklayarak indirebilirsiniz:

 Proje hakkında ayrıntılı bilgi almak için: http://www.dkm.org.tr/projeler/1088/temiz-akdeniz--toplum-tabanli-geri-donusum-projesi

ÇALIŞMALAR

YAYINLAR

BİZ KİMİZ

İLETİŞİM

Çiğdem Mahallesi 1594. Sokak No: 3 06530 Çankaya/Ankara
HARİTAYI AÇ

dkm@dkm.org.tr

0 312 287 81 44

0 312 286 68 20