DKM

16 Ekim Dünya Gıda Günü \'\'Su Hayattır, Su Gıdadır. Kimseyi Geride Bırakma\'\' teması kapsamında plaket aldık

DKM

16 Ekim Dünya Gıda Günü \'\'Su Hayattır, Su Gıdadır. Kimseyi Geride Bırakma\'\' teması kapsamında plaket aldık

TÜM HABERLER
Birlemiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluşu olan 16 Ekim her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor. İlk Dünya Gıda Günü 1979 yılında düzenlendi.

Dünya Gıda Günü’nde, dünya genelinde gıda üretimi, dağıtımı ve tüketimi ile ilgili önemli konular gündeme getirildi. Açlık, yetersiz beslenme ve gıda güvencesi sorunlarına çözüm bulma, tarımı destekleme ve sürdürülebilir gıda üretiminin desteklenmesi konuları teşvik edildi. Bu özel günün, sivil toplum kuruluşları, hükümetler, iş dünyası ve bireyler arasında iş birliği ve farkındalık oluşturarak bu önemli konuların çözümüne katkı sağlaması amaçlanıyor.

Dünya Gıda Günü kapsamında her yıl, gıda güvenliği ve beslenmenin çeşitli yönlerine ışık tutacak yeni bir tema seçiliyor. "İklim Değişikliği ve Açlık"tan "Sürdürülebilir Gıda Sistemleri"ne kadar uzanan bu temalar, gıda üretimi ve tüketiminin sadece bugününü değil geleceğini de etkileyen acil sorunları ele alıyor. 2023 yılının teması ise “Su Hayattır, Su Gıda Demektir. Kimseyi Geride Bırakmayın” oldu. Bu tema ile suyun yeryüzündeki yaşam için kritik rolü ve gıdamızın temelinin su olduğu vurgulandı. Ayrıca hızlı nüfus artışı, ekonomik kalkınma, kentleşme ve iklim değişikliği su kaynaklarımızı tehdit ederken suyun akıllıca yönetilmesinin önemi konusunda küresel farkındalık oluşturmak hedeflendi.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliğiyle 16 Ekim 2023 tarihinde Ankara’da “Su Hayattır, Su Gıda Demektir. Kimseyi Geride Bırakma'' temalı Dünya Gıda Günü Ana Etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Doğa Koruma Merkezi (DKM)’ne ‘’Suyun Korunması’’ için yaptığı çalışmalar kapsamında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve FAO Türkiye Temsilcisi ve Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü Viorel Gutu tarafından plaket verildi.