DKM

Doğa Dostu Sporlar Projesi başladı

DKM

Doğa Dostu Sporlar Projesi başladı

TÜM HABERLER
Doğa Koruma Merkezi’nin proje ortağı olduğu AB Erasmus+ Spor Hibe Programı kapsamında desteklenen “Doğa Dostu Sporlar Projesi”, tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle internet üzerinden yapılan tanışma toplantısı ile başladı. Slovakya'dan ADEL liderliğinde yürütülen projenin ortakları arasında, Doğa Koruma Merkezi dışında Avrupa Birliği ülkelerinden altı sivil toplum kuruluşu bulunuyor.

Proje, başta gençler olmak üzere vatandaşların spor yapmasını ve doğaya uyumlu yaşamanın yollarını bulmasını teşvik ediyor. Projeyle yalnızca daha sağlıklı olmaya yönelik değil çevre üzerinde de olumlu etkileri olacak sportif ve fiziksel aktivitelerin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında her ortak kendi ülkesinde koşu, yürüyüş, su sporları gibi doğa dostu sporların yanı sıra sokakta, parkta veya kıyıda atık toplama, define avı, fidan dikme, kuş evi yapma gibi etkinliklerin gerçekleştirilmesini sağlayacak. Ayrıca eğitimciler ve eğitime katılacaklar için spor ve doğa eğitimi konusunda yayınlar hazırlanacak, eğitim programı oluşturulacak. İki yıl sürecek projenin sonuçları ise Doğa Koruma Merkezi tarafından Türkiye’de düzenlenecek olan uluslararası bir konferansla paylaşılacak.