DKM

Doğa için Sanat Projesi Başladı!

DKM

Doğa için Sanat Projesi Başladı!

TÜM HABERLER
Doğa Koruma Merkezi'nin İngiliz Yaban Hayatı Sanatçıları Topluluğu (SWLA) ile birlikte hazırladığı "Doğa için Sanat" projesi başladı.

Doğa için Sanat, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Program, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildi. Programın teknik uygulamasından Avrupa Birliği Bakanlığı sorumlu olup, Merkezi Finans ve İhale Birimi ise Programın sözleşme makamıdır.

İngiliz sanatçılar ve Türkiye'den görsel sanatlar öğrencilerini biraraya getirecek bu proje ile Türkiye'de "yaban hayatı sanatı"nın tanıtılması ve benimsenmesi amaçlanıyor.

Böylelikle sanat ve sanatçılar doğanın korunmasında aktif rol oynayacak ve aynı zamanda Türkiye'nin zengin biyolojik çeşitliliğinin tanıtılması için de yeni bir kanal oluşturulacak.

Köyceğiz'de, bu bölgeye endemik Sığla ormanları odağında gerçekleşecek "Sanat Haftası" ile başlayacak proje etkinlikleri, yaz boyunca sergiler ile devam edecek ve sonrasında bir kitap ve takvim yayınlanacak.

Bu amaçla Nisan ayında SWLA üyesi Nik Pollard ile Köyceğiz'de bir araya gelerek "Sanat Haftası" etkinliğinin içeriğini ve mekanlarını belirlemek üzere bir arazi çalışması yaptık. Programın detayları, katılımcı çağrısı ve gelecek etkinler ile bilgiyi çok yakında bu sayfada bulabilirsiniz.

Eğer siz de doğayı ilham verici buluyorsanız, etkinliklerimizi ve duyurularımızı aşağıdaki adreslerden takip edebilirsiniz.

facebook.com/dogakorumamerkezi

facebook.com/dogaicinsanat

twitter.com/dogaicinsanat

instagram.com/dogaicinsanat

 

GÜNCELLEME:

12-17 Haziran 2016 tarihleri arasında Muğla Köyceğiz'de yapılacak sanat etkinliğimizin başvuru formu yayınlandı.

Bağlantıyı takip ederek proje, etkinlik ve katılımcılardan beklenenler konusunda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

 

Son başvuru: 22 Mayıs 2016, 23.59

Sonuçların açıklanması: 30 Mayıs 2016