DKM

Doğa Koruma Merkezi Küresel Toprak Ortaklığı üyesi oldu!

DKM

Doğa Koruma Merkezi Küresel Toprak Ortaklığı üyesi oldu!

TÜM HABERLER
Doğa Koruma Merkezi, toprak kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı üzerine çalışan bir ortaklık olan Küresel Toprak Ortaklığı’nın (Global Soil Partnership) resmi üyesi oldu.

Küresel Toprak Ortaklığı, 2012 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından kurulan, toprakların sürdürülebilir bir şekilde yönetimi konusunda işbirliği oluşturmayı amaçlayan bir platform. Gönüllü bir ortaklık olan bu girişim, toprağın yerel, ulusal, bölgesel ve küresel ölçekte korunması için aktif katılımlı bir işbirliği ortamı oluşumunu amaçlıyor. Platformun üyeleri arasında kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, araştırma merkezleri, çiftçi birlikleri ve özel sektör temsilci kuruluşlar bulunuyor. Platformun temel çalışma alanları şunlardan oluşuyor:

  • Toprak kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi
  • Toprak koruma için yatırım, teknik işbirliği, politika geliştirme, farkındalık eğitimleri ve yayım
  • Toprak konusunda belirlenen öncelikli alanlarda araştırma ve geliştirme çalışmalarının desteklenmesi
  • Toprak verisinin miktar ve kalite açısından zenginleştirilmesi
  • Toprak yönetimi için yöntem, ölçüm ve göstergelerin faklı üretim sistemleri ve ekosistemler için ulusal doğrulaması ile entegrasyonu.

Doğa Koruma Merkezi olarak sürdürülebilir arazi yönetimi, etkin sulama yöntemleri, tarımda iklim değişikliğine uyum vb. konularda kamu, özel sektör ve yerel uygulayıcılar ile işbirliği içerisinde yürütmekte olduğumuz projelerden edindiğimiz deneyimleri bundan böyle bu platformda da paylaşacağız. Ayrıca küresel toprak girişimleri ağının bir parçası olarak diğer ülkelerdeki başarılı örnekleri yerel uygulamalar haline getireceğiz.