DKM

İzmir Bayındır Ormanları Katılımcı Yaklaşımla Hidrolojik Fonksiyonlarına Göre Planlanıyor

DKM

İzmir Bayındır Ormanları Katılımcı Yaklaşımla Hidrolojik Fonksiyonlarına Göre Planlanıyor

TÜM HABERLER
Doğa Koruma Merkezi tarafından Orman Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen , Coca-Cola Vakfı’nın desteğiyle başlayan ve Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı (GEF SGP) (Küçük Destek Programı) desteği ile devam eden “Ormanların Su Fonksiyonu için Planlama Projesi” kapsamında arazi çalışması gerçekleştirildi. Proje uzmanları ve orman amenajman planlama heyetiyle birlikte 24-27 Eylül 2019 tarihlerinde Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen çalışmada; orman işletme müdürlüğü ve orman amenajman planlama heyeti ile su toplama havzalarında yer alan mahallelerinin muhtarları ziyaret edildi, bölge ormanlarından faydalanma ve ormanların su tutma fonksiyonu konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Proje ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde yer alan üç baraj havzasındaki Alaçam, Ödemiş ve Çamyayla Orman İşletme Şefliklerine bağlı ormanların su tutma fonksiyonunu iyileştirmek için modelleme ve arazi çalışmaları yapılması, a uygulama önerilerinin geliştirilmesi ve hidrolojik fonksiyonun yenilenen orman amenajman planlarına entegre edilmesi amaçlanıyor.

Hazırlanan toprak kaybı ve su verimi modellerinin sonuçları mikro havza ve meşcere bölmecikleri düzeyinde değerlendirildi. Hidrolojik fonksiyonun orman amenajman planlarına entegrasyonu ile planlama sürecinin tamamlanması sonraki aşamayı oluşturuyor. Projede edinilen deneyimlerin düzenlenecek çalıştayla tüm ilgi gruplarıyla paylaşılması planlanıyor.