DKM

Şanlıurfa bozkırlarına çocukların gözüyle bakış!

DKM

Şanlıurfa bozkırlarına çocukların gözüyle bakış!

TÜM HABERLER
“Türkiye’nin Bozkır Ekosistemlerinin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi Projesi”  Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı (TOB) Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMPGM), Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü (BÜGEM) ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Küresel Çevre Fonu (GEF) finansal desteği ile yürütülüyor.

Projenin uygulama alanları Şanlıurfa ilindeki  Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Tek Tek Dağları Milli Parkı ve Karacadağ bozkırlarıdır.

Proje kapsamında Şanlıurfa bozkırlarının sahip olduğu bitki ve hayvan türlerine, biyolojik çeşitliliğe, bozkırın görünmeyen ve bilinmeyen doğal ve kültürel değerlerine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Bozkırda Yaşam Şiir ve Resim Yarışması düzenleniyor.

Yarışma; Şanlıurfa genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için şiir ve resim olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek.

Yarışmaya proje alanları olan Tek Tek Dağları Milli Parkı, Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve Karacadağ Bozkırlarında bulunan okullarının 4. Sınıf öğrencileri de özel olarak katılabilecek.

Yarışmaya son başvuru tarihi 20 Nisan 2020 Pazartesi’dir. Katılımla ilgili şartnameye ve ayrıntılı bilgiye  https://bolge3.tarimorman.gov.tr/Duyuru/10/Bozkirda-Yasam-Siir-Ve-Resim-Yarismasi​  ve https://sanliurfa.tarimorman.gov.tr/Haber/172/Bozkirda-Yasam-Siir-Ve-Resim-Yarismasi  adresinden ulaşılabilir.

Seçici Kurulun değerlendirmesi sonucu şiir ve resim olmak üzere her iki kategoride ödüle değer görülen öğrencilerden birinciye tablet, ikinciye dijital fotoğraf makinesi ve üçüncüye dijital saat armağan edilecek ve sertifika verilecektir.

Bozkırda Yaşam; Şiir ve Resim Yarışması, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı (TOB) Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMPGM), Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü (BÜGEM) ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve projenin “Bozkır Biyolojik Ceşitliliğinin Geniş peyzajlarda etkin korunması için uygun ortamın oluşturulması bileşeni” kapsamındaki çalışmalarini yuruten  Doğa Koruma Merkezi Vakfı (DKM) ile iş birliğinde gerçekleştiriliyor

Bilgi için:

Ömür Aybike Yıldırım,

omuraybike.yildirim@gmail.com 

 0541 296 03 92