HAKKIMIZDA

Doğa Koruma Merkezi - kısa adıyla DKM – 2004 yılından beri doğa koruma alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur.
 
Doğa Koruma Merkezi'nin amacı; bilimsel yaklaşımları temel alarak, biyolojik çeşitliliğin etkin şekilde korunmasını ve doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde yönetilmesini sağlamaktır.
 
Çalışmalarında 'koruma biyolojisi' disiplinini temel alan DKM, bu anlayışın yaygınlaşması için de çaba gösterir. Dolayısıyla, koruma çalışmalarının başarısı ve sürekliliği için kapasitenin artırılması DKM'nin öncelikleri arasındadır.
 
Doğanın ve çeşitliliğinin korunmasının ancak insanlar ve kurumların işbirliği ve ortak çabası ile gerçekleştirilebileceği fikriyle yola çıkan DKM, 2004 yılından beri ulusal ve uluslararası "ortaklar"ının desteği ile Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalarına devam etmektedir.
 
 
 

HABERLER

Geleceğin Tarımı Projesi 2015 yılının "En İyi Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefli Projesi" ödülünü aldı

Coca-Cola Hayata Artı Vakfı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Doğa Koruma Merkezi ortaklığıyla yürütülen Geleceğin Tarımı Projesi, Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yarışması'nda 2015 yılının "En İyi Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefli Projesi" ödülünü aldı. 2013 yılından beri Konya Havzası’nda yürütmekte olduğumuz Geleceğin Tarımı Projesi, sürdürülebilir arazi ve su kullanımını esas alan ekosistem hizmetleri yaklaşımı ile bu ödüle layık görüldü.

Proje kapsamında iklim değişikliğine uyum sürecinde en etkili tarım uygulamalarından olan doğrudan ekim ve rüzgar perdesi teknikleri çiftçiler ile birlikte uygulanıyor. Doğanın sağladığı faydaların iklim değişikliğine uyum sürecinde önemine dikkat çektiğimiz projenin, doğal yaşam üzerindeki etkilerinin izlenmesi çalışmaları da devam ediyor. Proje kapsamında ayrıca önümüzdeki yıllarda Konya’da yağış ve sıcaklık değerlerinin nasıl değişeceği, tarımın yararlandığı ekosistem hizmetlerinin ve ürün takviminin bu değişikliklerden nasıl etkileneceği konularında kapsamlı değerlendirmeler yapılıyor.

Konya çiftçileri başta olmak üzere projemizin gerçekleştirilmesinde ve yaygınlaştırılmasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz!

Proje hakkında daha fazla bilgi için: http://dkm.org.tr/Projeler/26/gelecegin-tarimi

ÇALIŞMALAR

YAYINLAR

BİZ KİMİZ

İLETİŞİM

Çiğdem Mahallesi 1594. Sokak No: 3 06530 Çankaya/Ankara
HARİTAYI AÇ

dkm@dkm.org.tr

0 312 287 81 44

0 312 286 68 20